Email facebook twitter
BECYCLED QUOTES

Grafička mapa formata 20x60 cm, 9 listova. Dvobojni sitotisak na papirima u boji. Od otisnutih i potpisanih 30 primjeraka na raspolaganju je još 4. Cijena i način dostave na upit.

Mapa Becycled Quotes ostvarena je u sklopu autorskog projekta Becycled! kao zajedničko izdanje radionice Petikat i Galerije Rigo. Predstavljena je izložbama u Novigradu i Zagrebu 2006. te potom u New Delhiju, u sklopu izložbe Contemporary Croatian Art, 2007.

Slikama koje povezuje motiv bicikla pridruženi su 'biciklirani' citati - izvorni ili prilagođeni kratki tekstovi različitih formi (crtica, dijalog, dnevnički zapis, filozofska misao, pjesma s pripjevom, izjava…) čiji su autori ili koautori Camus, Dostojevski, Hrabal, De la Serna, Giono, Novalis, Slamnig, Habjan, Žeželj.

 

“U osnovi, volim samo svijet bez Ja, bez Ti, bez Mi, svijet prostora i beskonačnosti, u kojemu se psihologija nije izgubila, ali je proglašena nevažnom; dolaze mi vijesti iz svemira, nošene cvrkutom ptica i šumom elemenata, to je sigurnost djeteta koje se igra na pragu zaključane kuće, blaženi osmijeh djeteta koje žličicom pretače more, apsurdnost koja je stvarnija od zbilje, ‘coincidentia oppositorum’ u kojoj se tangenta spaja s lukom kružnice čije je središte otplovilo u beskraj.” (Hrabal, list 6)

“Izvjesno je da moje uvjerenje beskrajno naraste čim je neka duša spremna ga prihvatiti.” (Novalis, list 4)


 

  • BECYCLED QUOTES
     
  •  
  • Detalji listova mape.  
  • List mape s citatom Jeana Gionoa, izložen u Laubi 2/2012. 
  • Detalj pjesme Ivana Slamniga s jednog lista mape BQ. 
  • Postav povećanih formata grafika 'bicikliranih citata' u sklopu izložbe Becycled! 2006, danas u vlasništvu obitelji Petraković. Na sličan su način i u istom formatu grafike s engleskim tekstom bile izložene i u New Delhiju, u sklopu izložbe Contemporary Croatian Art, 2007.