Email facebook twitter
w-brava1.jpg
SKALE DO SUNCA

srpanj / kolovoz / rujan 2015

Pet novih projekata čini sadržaj četvrte sezone programa galerije i radionice za umjetnost i dizajn u Staroj Novalji.

više..
tinova-sjena.jpg
SJENA I NJENA SLAVA

Rovinj, MMC, 10. i 11. travnja 2015.

Sudjelovanje Stanislava Habjana na tribini posvećenoj Tinu Ujeviću, na poziv Pučkog otvorenog učilišta Rovinj. U okviru izložbe i književno-znanstvenog kolokvija na 20. Danima Antuna Šoljana, Klasja i Stanislav Habjan uz oblikovanje plakata i programa priredbe predstavit će i poetsku posvetu Tinu, 'Sjenu i njenu slavu'.

više..
logo2.jpg
LITERARTURA

Zagreb, VINYL, Bogovićeva 3, od 13. veljače do 13. ožujka

Javni prostor za osobno obraćanje. Prvi autorski postav u sklopu novootvorenog Vinyl bara u središtu Zagreba. 'Literartura' je ambijent, izložba, čitaonica, kabinet; mjesto za misao, pismo, monolog, dijalog. Postav i izlošci Stanislav i Klasja Habjan.

više..
GF-pozivnica-1.jpg
DIJALOZI

Zagreb, Galerija Forum, 15.12.2014.-17.1.2015.

Izložba Stanislava Habjana. Autorska biografija predstavljena dijalozima koji su i oblik pripovijedanja i tema izložbe, a i njen smisao. Ambijent za čitanje, gledanje, slušanje, osjećanje, razgovor.

više..
sh-prozori.jpg
UZMI, ČITAJ!

Zagreb, Galerija Prozori, 22. listopada-13. studenog 2014.

S obje strane prozora Galerije Prozori u Knjižnici S.S. Kranjčević Stanislav Habjan izlaže radove za čije je ostvarenje zaslužno čitanje. Izložba je otvorena do 13. studenog. Tekst Irene Bekić iz predgovora katalogu:

više..
zastava.jpg
SKALE DO SUNCA NA IZLOŽBI HRVATSKOG DIZAJNA

Zagreb, Muzej za umjetnost i obrt, 4.-28. 9.2014.

Projekt lijepog imena čija zastava već tri ljeta vijori na tvrđavi u Staroj Novalji predstavlja se prvi puta u Zagrebu, u sklopu Izložbe hrvatskog dizajna 1314. Ako niste stigli zaviriti na otočko gradilište Skala, zavirite ovog listopada u MUO. Autori postava su Stanislav Habjan i Hrvoje Đukez.

više..
zuc-viz.jpg
DIALOGUES

Poreč, Galerija Zuccato, 3-30. srpnja 2014.

Izložba Stanislava Habjana na dva kata srednjovjekovne palače Zuccato. Novi postav Dućana metafora. Uvid u jednu autorsku biografiju ispričanu dijalozima koji su i oblik pripovijedanja i tema izložbe, a i njen smisao. Od 3. do 30. srpnja autor je domaćin ambijenta i voditelj programa koji se u njemu odvija. Posjetite ga.

više..
ROJC-WEB.jpg
BABILON U ROJCU

DnevnI boravak, Rojc, Pula, petak, 16. 5. 2014, 20 sati

Otvorenje izložbe Danijela Žeželja: BABILON U ROJCU, u Dnevnom boravku DC-a, Rojc, Pula, u petak, 16. 5. 2014, u 20 sati. Izložba, u organizaciji Saveza udruga Rojc, ujedno je i podrška građanima Pule u njihovom nastojanju da obrane javni prostor poluotoka Muzil. Tekst Borisa Greinera o izložbi:

više..
ke-00.jpg
PUTUJTE JOŠ JEDNOM S KVARNER EXPRESSOM!

Opatija, Hrvatski muzej turizma, 8. svibnja 2014.

Otvorenje izložbe sjećanja na ugašenu putničku agenciju koja je u više od pola stoljeća postojanja obilježila razvoj hrvatskog turizma. Postav izložbe kao multimedijskog ambijenta koji nudi još jedno putovanje u sjedalima autobusa osmislio je Hrvoje Đukez, plakat i katalog oblikovao je Stanislav Habjan, a putnike je na izlet poveo Sven Medvešek.

više..
o-knjigama1.jpg
O KNJIGAMA I KAKO NAPRAVITI SVOJU

Rovinj, Dom kulture, 23. travnja 2014.

Ilustrirani scenski iskaz osobnih iskustava vezanih uz pojam i objekt knjige, kao i radionica izrade ručnih uveza koja je uslijedila potom, dijelovi su sudjelovanja Stanislava i Klasje Habjan u okviru Dana i noći knjige, a na poziv Pučkog otvorenog učilišta Rovinj.

više..
agm02.jpg
MATOŠ NOTES

Rovinj, MMC, Dani Antuna Šoljana, 4. i 5. travnja 2014.

U sklopu 19. Dana Antuna Šoljana u Rovinju je predstavljen i novi proizvod radionice Petikat. Kao autorski prilog ovogodišnjoj manifestaciji posvećenoj životu i djelu Antuna Gustava Matoša, osobnu bilježnicu 'Matoš notes' oblikovao je Stanislav Habjan, portret pisca na naslovnici crtež je Klasje Habjan, a tekst na predlistu, kao i onaj na naslovnici - izbor je zapisa iz Matoševih bilježnica.

više..
kuhari-750.jpg
PETIKAT U SRCU ISTRE

Pazin, Etnografski muzej Istre, 13. ožujka - 5. svibnja 2014.

'Ako znenada pride kruto lačan gost', izložba grafika i starih kulinarskih recepata, nakon prvog postava u Hrvatskom muzeju turizma u Opatiji, nalazi svoje drugo okrilje u zemljopisnom središtu Terre incognite - zemlje koju je onaj kome je izložba posvećena istražio, opjevao i zadužio kao vjerojatno nitko drugi.

više..
sc-babilon-zoo2.jpg
BABILON

Zagreb, Galerija SC, 6. veljače 2014.

Otvorenje izložbe Danijela Žeželja performansom ZOO: slikarska izvedba uz zvučnu sliku Damira Martinovića, Ivanke Mazurkijević i Bojana Grujičića. Ostvarena slika uz ostale segmente izložbe Babilon može se vidjeti u Galeriji SC do 22. veljače.

više..
zitnjak-1a.jpg
STAROSLAVENSKA

Zagreb, Galerija AŽ, 14. veljače 2014.

Pjesma Stanislava Habjana ili poruka u četiri stiha napisana je na zidu do izložbenog prostora Galerije AŽ, uz otvorenje izložbe 'Poluplakat za Petikat' Zorana Pavelića. Napisana je bez najave, kao osobni pozdrav umjetniku koji je svoju izložbu vezao uz nekoliko nepoznatih detalja iz prošlosti njegovog odnosa s radovima autora iz Petikata.

više..
promocija-ex-libris.jpg
Ona i on

Rijeka, Antikvarijat Ex libris, 31. siječnja 2014.

Predstavljajući u Noći antikvarijata svoju novu knjigu “Ona i on”, autor Boris Greiner u Rijeci je odstupio od uobičajena protokola i priklonio se formi interaktivnoj; pozvao je, naime, publiku da mu postavlja pitanja. No, odmah treba reći da je interaktivnost bila tek himba...

više..
mail-pozivnica.jpg
TAJNI AGENT GAN FLINT

Osijek, Kino Urania, 23. siječnja 2014.

Projekcija eksperimentalnih filmova Borisa Greinera "Tajni agent Gan Flint" i "Pola sata". Obzirom da filmovi predstavljaju svojevrstan portret likovne scene (ili, preciznije, autoportret jer se protagonisti predstavljaju sami), prilika se koristi i za predstavljenje autorove knjige "Osvojena područja - volumen 1", zbirke kritičkih osvrta koja također portretira tu scenu.

više..
LOGO-COLOR.jpg
AKO ZNENADA PRIDE KRUTO LAČAN GOST

Opatija, Hrvatski muzej turizma, 21. studenog - 31. prosinca 2013.

Danijel Žeželj, Hrvoje Đukez i Stanislav Habjan u gradu turizma, sasvim izvan sezone, predstavljaju jedinstvenu domaću kulinarsku recepturu namijenjenu iznenadnom gladnom gostu. Izložba i grafička mapa posveta su i zahvala piscu, povjesničaru umjetnosti i znanstveniku Branku Fučiću. Grafike Danijela Žeželja vežu se uz recepte iz "Gaštronomije grišnoga fra Karla z Dubašnice".

više..
zastava-skale copy.jpg
SKALE DO SUNCA

Stara Novalja, 29. lipnja - 23. rujna 2013.

Galerija i radionica za umjetnost i dizajn. Petikat i prijatelji Stare Novalje za domaće i goste: tromjesečni program sa sedam izložbi, dvije radionice i jednom večeri filmskih projekcija. A sve zajedno tek početak - tek potvrda da stari staronovaljski kaštel više nije 'obična tvrđava'.

više..
VV-01.jpg
PJESMA ZA VIDU, VIKTORA

Rovinj, 13. travnja 2013.

Performans Danijela Žeželja i Stanislava Habjana ostvaren je u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Rovinj, a izveden pred sudionicima i gostima XVII. Dana Antuna Šoljana, tematski posvećenih pjesniku Viktoru Vidi.

više..
dm-pula12.jpg
DUĆAN METAFORA NA 18. FESTIVALU KNJIGA I AUTORA

Pula, 3.-13. prosinca 2012

Nova pozicija za riznicu metafora u starom mornaričkom kasinu. Novi susreti i novi proizvodi stvarani i dokumentirani tijekom deset dana trajanja plovidbe. Za početak, pismo jedne gošće dobiveno na povratku u Zagreb:

više..
dm-katalog-sken.jpg
DUĆAN METAFORA U HDD GALERIJI

HDD, Zagreb, 17.10. - 6.11. 2012.

Od 1 do 5: Jedna lijepa i ugodna podjela domaćinstva s Mirjanom Jakušić i Markom Golubom, dva krasna teksta - Ivane Mance i Petre Fabro, tri tjedna plovidbe u srcu grada, četiri događaja na koje su Petikat i HDD zajedno pozivali goste i pet kao ocjena doživljaja - zato jer ne postoji veća.

više..
hrtm-kuferi.jpg
PUN KUFER SVEGA_ Osobni putnički inventar

Hrvatski muzej turizma, Opatija, 13. studeni 2012.

Otvorenje izložbe 'Pun kufer svega' Hrvatskog muzeja turizma u postavu i dizajnu Petikata - Hrvoja Đukeza i Stanislava Habjana. Kao sastavni dio izložbe postavljena je i autorska instalacija 'Jet-set' Stanislava Habjana, a iste večeri i u istoj organizaciji održala se u Umjetničkom paviljonu 'Juraj Šporer' izložba fotografija Borisa Cvjetanovića 'Od Žuljane do Lumbarde'.

više..
dm-porec001.jpg
POST ADRIA_ DUĆAN METAFORA U GALERIJI ZUCCATO

Poreč, 3. - 18. rujna 2012.

Nakon povijesnog mornaričkog kasina u Puli i austrougarske jahaonice u Zagrebu, treća zgrada s pričom u kojoj gostuje Dućan metafora je renesansna palača Zuccato u Poreču. Prva prilika za postav na dva nivoa donosi kombinaciju ambijenta u prizemlju sa samostalnom slikarskom izložbom na katu.

više..
idijot-invita.jpg
IDIJOT WIND

Zagreb, Galerija Greta, 28. svibnja 2012.

Slikarsko-glazbeno-literarni performans u Greti. Američko-talijansko-austrijsko-hrvatski sastav od šestero autora pred šezdesetak ljudi ispunio je galeriju zvukom, slikama i tekstom, sve pod naslovom 'Idijot Wind'.

više..
kaciga od manche.JPG
KACIGA OD MANCHE

Antikvarijat Ex Libris, Rijeka, ožujak 2012.

Performans Danijela Žeželja i Stanislava Habjana. U slikovnici 'Dućan metafora' na jednom se mjestu kaže: "Od boljih i skupljih metafora prodala se samo Kaciga od Manche".

više..
dm-lauba-logo.jpg
DUĆAN METAFORA U LAUBI

Lauba, Zagreb, 27. siječnja - 27. veljače 2012.

Cjelomjesečni boravak Dućana metafora u novom zagrebačkom galerijskom prostoru. Kraljevska logistika, prekrasne kustosice, iznimna medijska praćenost i dirljiva, jednodušna podrška kritike i publike. Opća zaljubljenost. Hvala!

više..
simetrija-kvadrata.jpg
SIMETRIJA KVADRATA

Pula, 4. prosinca 2011.

Danijel Žeželj, Stanislav Habjan, Jessica Lurie i Robert Kainar. Performans na 17. pulskom Festivalu knjiga i autora, pred punim gledalištem u starom mornaričkom kasinu. U najavi pisalo je slijedeće:

više..
lupac.jpg
DUĆAN METAFORA NA 17. FESTIVALU KNJIGA I AUTORA

Pula, 3.-12. prosinca 2011.

Prvo povijesno predstavljanje instalacije Dućana metafora kao cjelovitog interaktivnog ambijenta s jednim od autora kao domaćinom i voditeljem programa. Ispunjenog srca i knjige dojmova, taj je živi kutak Sajma knjige pod nazivom 'Za svaki slučaj' bio, ne samo po riječima direktorice Magdalene gospođi Brener, "prava senzacija".

više..